top of page

Yoga for all

In deze les wisselt Martijn diverse yogastijlen af en is er ruimschoots aandacht voor het verduidelijken van de basisprincipes van de diverse Yogastromingen, zoals Iyengar Yoga, Ashtanga/Vinyasa en Yin yoga. Vanuit deze basis wordt gaandeweg - binnen een ieders grenzen en mogelijkheden - de intensiteit van de beoefening opgevoerd.

Om uiteindelijk te komen tot een diepgaande ontspanning en integratie middels een uitgebreide savasana. 

Kortom Yoga zoals Yoga bedoeld is, in zijn meest essentiële en effectieve vorm.

In Iyengar Yoga ligt de nadruk op een meer op gedetailleerde instructie van het lichaam bij het uitvoeren van de Asana's.

Desgewenst met behulp van blok, deken of riempje wordt aldus het lichaamsbewustzijn vergroot en krijgt iedereen de mogelijkheid om langduriger in de houding te verblijven. Iyengar Yoga beoogt het verbeteren van de lichaamshouding en balanceren van de spierspanning (Alignment), waarmee het een effectief antwoord is op mentale en fysieke (spannings)klachten.

 

Ashtanga/Vinyasa vertegenwoordigt de meer dynamische Yoga, waarbinnen reeksen houdingen elkaar in een vloeiende beweging op elkaar aansluiten. Door de bewegingen onder meer te combineren met focus, ademhaling en aanspanning van bekkenbodemspieren, wordt de energiehuishouding actief gebalanceerd.

 

De Yin Yoga stelt ons in staat om de vrijgekomen energie te integreren en geleidelijk over te gaan naar de savasana.

bottom of page