top of page

Restorative Yoga

Restorative Yoga heeft als doel het gehele lichaam en geest te ontspannen, hierdoor is deze yoga vorm door iedereen te beoefenen. Deze vorm van yoga reduceert stress en verbetert de fysieke gesteldheid. De kracht van deze yoga vorm zit in het lange aanhouden van de oefeningen, waarbij het lichaam zoveel mogelijk ondersteund wordt. Er wordt gebruik gemaakt van diverse props, zoals yogablokken, yoga dekens en meditatiekussen. Het doel van deze hulpmiddelen is om gemak te ondervinden in de houdingen. De houdingen zijn voornamelijk liggend en zittend en worden soms zelfs 10 tot 20 minuten aangehouden.

 

Deze vorm van yoga is zeer geschikt voor het genezen en herstellen van lichaam en geest, bijvoorbeeld na een ziekte of een blessure.

Door ontspanning te combineren met ademhalings-oefeningen en zachte bewegingen stimuleren we het herstellende, vernieuwende vermogen van het lichaam. 

Restorative yoga heeft als doel de stilte in jezelf op te zoeken en alles waar te nemen, te voelen wat zich aandient. Je leert je bewust te worden van je lichaam: waar houd je spanning vast en hoe kun je die weer bewust los laten. De aandacht gaat naar het ontladen van spanning, het stimuleren van de bloedcirculatie en de stimulatie van het lymfestelsel om afvalstoffen af te voeren.

bottom of page