top of page

Godelieve Nijnens

Foto Godelieve_edited.jpg

Mijn naam is Godelieve Nijnens en samen met mijn gezin woon ik in het dorpje Rhoon.

Mijn hobby’s zijn lezen, wandelen en Hatha yoga. Tien jaar geleden kwam ik in aanraking met de Hatha yoga doordat ik ontspanning en balans zocht in mijn leven. Ik was in die tijd als verpleegkundige bezig om de overstap te maken naar het docentschap en zocht hierbij naast het drukke gezinsleven naar meer balans in het leven, ontspanning en meer tijd voor mijzelf. Sindsdien doe ik aan Hatha yoga en dit heeft mij veel gebracht. Ik vond niet alleen de rust in mijzelf, maar ook voelde ik mijzelf fysiek en mentaal fitter en meer verbonden met mijzelf.

 

Tijdens mijn leven ben ik altijd een “gevoelsmens” geweest, door anderen ook wel hoog sensitief genoemd.

Dit zorgde voor kansen maar zeker ook voor de nodige uitdagingen. Het aanvoelen van de ander en alles om mij heen, en het bewust worden hiervan, was zowel verwarrend als vermoeiend. Daarbij kwam ook de vraag wie ik zelf was en wat ik wilde in het leven zonder alle beïnvloedende gevoelens vanuit mijn omgeving. De “yoga weg” heeft mij hierbij veel inzicht gegeven, ik heb geleerd om met deze gevoeligheid om te gaan en om mijn eigen weg hierin te gaan.

 

Drie jaar geleden ben ik gestart met de opleiding tot docent Integrale yoga. In eerste instantie deed ik dit als hobby en om mijzelf verder te verdiepen in de Hatha yoga. Tijdens de opleiding ben ik echter steeds meer plezier gaan ervaren in het lesgeven. Door het lesgeven hoop ik iedereen een beetje meer rust en balans te geven in dit leven en in de zoektocht van het leven.

 

 

We hopen altijd dat een ander het antwoord heeft,

Dat het op een andere plek beter zal zijn.

Dat alles ooit duidelijk zal worden

Maar dit is wat het is.

 

Niemand anders heeft het antwoord

Nergens zal het beter zijn.

En alles is er al.

 

In het diepste van je wezen ligt het antwoord.

Luister naar je hart.

En weet dat het enige wat je te doen staat,

Is ZIJN

 

 

Lao Tse

bottom of page