Martijn Visser

Martijn_edited_edited.jpg

Mijn naam is Martijn Visser. Het is zo'n 25 jaar geleden dat ik in aanraking ben gekomen met Yoga. Sinds die eerste ervaringen heeft het fenomeen Yoga me niet meer losgelaten. Door de jaren heen heb ik me bekwaamd in drie grote stromingen binnen de hedendaagse Yoga, te weten ; Iyengar, Ashtanga en Yin. 

Het beoefen van Yoga is voor mij een ontdekkingstocht, die me telkens weer doet verbazen hoe zeer Yoga een even sterk  als subtiel instrument is,  in antwoord op alledaagse stress en tegenstrijdigheden. 

Ik vind het belangrijk dat iedereen die deel neemt aan mijn lessen, binnen zijn eigen bereik en mogelijkheden, het effect en de betekenis van Yoga kan ervaren.

Van origine ben ik een sociaal psychiatrisch verpleegkundige. Binnen mijn werk in de ambulante GGZ heb ik mij gespecialiseerd in en traumabehandeling, Ademtherapie, Mindfulness en ACT. 

Ik heb de Mindfulness training jarenlang verzorgd voor de RIAGG Rijnmond, Erasmus MC (dagbehandeling Stemmingstoornissen) en PsyQ Rotterdam Zuid. De kennis en ervaring die ik heb opgedaan, komt dan ook terug in mijn manier van lesgeven.

Het lichaam blijft binnen de lessen het uitgangspunt, met als terugkerende thema's ; adem, Mindfulness en stressreductie.