top of page
Nanouk.jpg

Nanouk Jansen

Mijn ware passie voor mindfulness,  yoga, een gezond lichaam en lesgeven komen samen in mijn yoga lessen.

Ik begon met het waarderen van de gezondheid en kwetsbaarheid van ons lichaam en geest als kind, toen ik met ritmische gymnastiek bij het Nederlandse team mocht trainen. Daarna ben ik biologie les gaan geven, wat voor een goede theoretische basis voor zowel lesgeven als voor de diepere kennis van het menselijk lichaam heeft gezorgd.

Ik geef sinds een tijd yoga les op de school waar ik ook biologie les geef aan zowel docenten als leerlingen.

In mijn "vrije" tijd ben ik moeder van twee geweldige tieners. Zes jaar geleden ben ik door de hectiek van het leven in contact gekomen met yoga.

In deze tijd leven we in een wereld die steeds onzekerder wordt, vluchtiger en complexer dan ooit tevoren. We moeten ons aanpassen en complexe keuzes maken uit steeds meer mogelijkheden. Het wordt steeds drukker en we krijgen steeds meer informatie te verwerken en we willen vaak alles tegelijk. Als gevolg krijgen we met steeds meer stress te maken in alle leeftijdsfasen. Meer mensen krijgen te maken met een burn-out, of verschijnselen ervan. Daarom, meer dan ooit, is het belangrijk om manieren te vinden om met deze stress om te gaan en je lichaam en geest gezond te houden. Om balans te vinden tussen je lichaam, geest en emoties. Yoga en meditatie zijn daarom steeds vaker in ons drukke leven te vinden.

Yoga is er in allerlei soorten en maten, zoveel yoga docenten als er zijn, zoveel verschillende yoga-vormen zijn er.

De vorm van yoga die ik aanbied, is een vorm waarbij je vooral je skeletspieren gebruikt, krachtige houdingen. Die krachtige houdingen volgen elkaar op, soms langzaam, soms, snel. Gecombineerd met ademhalingen en te voelen wat er in je lichaam gebeurt, ben je bezig met jezelf, wat er in jouzelf gebeurt in, in plaats van wat er allemaal om je heen gebeurt. Je zou dat meditatie in beweging kunnen noemen.

 

Op woensdag ochtend geeft Nanouk een Slow Flow les en een Vinyasa flow les yoga 4-all. Je bent van harte welkom!

bottom of page