Introductie Kundalini Yoga

Vrijdag 6 december 19:00-20:15, Julianastraat 31, Rhoon

Op vrijdag 6 december van 19:00-20:15 geeft Esther Buitendijk een introductie les Kundalini Yoga. Met ingang van januari 2010 zal Esther deze les wekelijks op donderdag ochtend aanbieden.

Ben je benieuwd of Kundalini Yoga wat voor jou is, dan ben je van harte welkom om deze vorm van yoga te ervaren.

Door Kundalini Yoga beoefening leer je onder andere weer op een natuurlijke manier te ademen, waardoor je meer ontspannen gaat leven, je lichaam flexibeler en je geest stiller wordt en je gezondheid verbetert. Kundalini Yoga is een vorm van yoga, die stille of dynamische houdingen (asanas) combineert met adem (pranayama) en klank. Er worden oefeningen gedaan, die op alle westerse lichaamssystemen een gezonde uitwerking hebben. Kundalini Yoga kent veel meditaties, die een diepe uitwerking hebben, om blokkades los te kunnen laten.

Kundalini Yoga is anders dan andere yogavormen. In deze yogavorm worden bewegingen met mantra’s, meditaties en pranayama gecombineert. Het wordt ook de yoga van het bewustzijn genoemd 

 

Kenmerken: Het is een krachtige yogavorm. De houdingen worden soms voor een lange tijd aangehouden waardoor de mind leert om aan de wijsheid van het lichaam te luisteren. Het combineren van bewegingen met mantra’s, meditaties en pranayama maakt het geheel een complete ervaring.

 

Oorsprong: Kundalini Yoga komt van origine uit India en wordt ook wel de moeder van alle yoga genoemd, of de yoga van het bewustzijn.

 

Functie: Tijdens de lessen wordt de energie van het bewustzijn opgewekt. Die ruimte ontstaat vaak in de afwezigheid van een drukke (monkey)mind. Het balanceert het kliersysteem en versterkt het zenuwstelsel. Het helpt je kalm, gecentreerd en helder te blijven.

 

Lesduur: 75 min

 

Iedereen kan aan deze les meedoen binnen de eigen mogelijkheden je hoeft geen

ervaring te hebben of lenig te zijn.

Datum: Vrijdag 6 december 2019      19:00-20:15 

Kosten deelname: op basis van donatie

Adres: Millefiori Yoga

Julianastraat 31, 3161 AJ Rhoon

  • Black Facebook Icon
  • LinkedIn Social Icon